Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΤΑΖΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ

Κοινή διαπίστωση για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, είναι ότι η πολιτική αξιοπρέπεια της κυβέρνησης, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια φθίνουσα πορεία, που δεν σηματοδοτεί μόνο μια καθολικά ομολογούμενη κυβερνητική ανεπάρκεια, αλλά καθίσταται επικίνδυνη και για την ίδια τη χώρα.  
Η χώρα βιώνει εδώ και έξι χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που καθιστά την επανεκκίνηση της μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Δεν είναι εύκολο να επαναφέρεις άμεσα στην εργασία 1,5 εκ. ανέργους, εξασφαλίζοντας τους μια ικανοποιητική αγοραστική δύναμη που θα αναθερμάνει την αγορά.
Δεν είναι εύκολο να περάσεις στην ανάπτυξη, όταν μετά από έξι χρόνια ύφεσης, έχεις απωλέσει πλέον του 30% του ΑΕΠ.
Δεν είναι εύκολο να ανασυγκροτήσεις την παραγωγική δυναμικότητα της χώρας, όταν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουν αποψιλώσει τον παραγωγικό ιστό της ελληνικής οικονομίας, καθώς οδήγησαν σε μηδενική ρευστότητα και προσέλκυση επενδύσεων.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της αριστεράς θα τα καταφέρει. 
Και θα τα καταφέρει, γιατί ποτέ δεν πρέπει  να ξεχνάμε, ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν, αλλά και οι άνθρωποι φτιάχνουν τα πράγματα. Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής, στρατηγικής, αλλά και καθήκοντος. Και το εθνικό καθήκον σήμερα είναι η υπηρέτηση του λαού, δηλαδή των πολλών, και όχι η υπηρέτηση των ολίγων, δηλαδή των γνωστών και μη εξαιρετέων συμφερόντων.

Τι βλέπουμε όμως σήμερα;
Τι συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση;
Να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία.
Να έχει απολέσει πλήρως την αξιοπρέπεια της και με επικοινωνιακά τεχνάσματα να αποπειράται να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί στον παρόντα χρόνο να εκφράσει την αρχή της δεδηλωμένης.

Υπάρχει σήμερα άραγε Έλληνας Πολίτης που πιστεύει ότι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν έστω και μια ανεκτή πλειοψηφία για την αναγκαία διακυβέρνηση της χώρας;
Υπάρχει άραγε σήμερα Έλληνας Πολίτης που θεωρεί ότι το συγκεκριμένο επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης να υφαρπάξει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εξυπηρετεί τη Δημοκρατία;
Υπάρχει σήμερα άραγε Έλληνας συνταγματολόγος ή απλά σκεπτόμενος άνθρωπος, που να πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας;
Το πιστεύουν άραγε αυτό και οι προστάτες τους;
Είναι περήφανοι άραγε που «εφαρμόζεται» μια τέτοια «δημοκρατία» στη χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη;  
Ελπίζουν ακόμα και σήμερα ότι η παρούσα κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, σηματοδοτώντας μια νίκη για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών;

Η αξιοπρέπεια είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη αρετή.
Οπλίζει τον άνθρωπο με δύναμη και πάνω από όλα με αυτογνωσία. Εάν απωλεσθεί, τότε η γραφικότητα καθίσταται περιρρέουσα και ευτελίζει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το παρελθόν. Όταν οι εμμονές μας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα, η επικείμενη γελοιοποίηση είναι προ των πυλών.
Ποιος μπορεί να αρνηθεί αυτή την εκδοχή;  
Ποιος μπορεί σήμερα με αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα, να αρνείται ακόμα να ακούσει τη συνείδησή του;


Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου