Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Τοποθέτηση κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η τοποθέτηση του κοιν. εκπροσώπου και βουλευτή Β ΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (17.10.2014)

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κοιν. εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων και όσον αφορά το ζήτημα των κοινωνικών συμμαχιών ανέφερε ότι «δεν είμαστε λέσχη ομοϊδεατών και πρέπει άμεσα να υποκαταστήσουμε την όποια προσωπική μας ανασφάλεια με την πολιτική αυτοπεποίθηση».

Τόνισε ότι «ο κίνδυνος ενσωμάτωσης στο σύστημα δεν είναι το άνοιγμα σε πρόσωπα του ευρύτερου χώρου, αντιθέτως ο κίνδυνος ενσωμάτωσης προέρχεται από το δέλεαρ της εξουσίας και τη διαπλοκή της πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα. Εκεί θα αναμετρηθούμε και συλλογικά και προσωπικά».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους επεσήμανε την ανάγκη προσέγγισής δυνάμεων και προσώπων και εκτός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «Εθνικά και καίριας σημασίας ζητήματα θα πρέπει να συνδεθούν με την αξιοποίηση του ελληνισμού της διασποράς». 

Ο Π. Κουρουμπλής δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των πελατειακών σχέσεων, λέγοντας πως το όχημα αντιμετώπισής τους είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης, από θεσμούς που κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητεί. Επίσης και ενόψει εθνικών εκλογών, ανέφερε ότι οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών που εκφράζουν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να αντικατασταθούν για ευνόητους λόγους. 

Κλείνοντας τόνισε ότι « Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του για τη θεσμική επαναθεμελίωση του κράτους με συνταγματικούς θεσμούς, ικανούς να συγκρουστούν με την αδιαφάνεια και την οικονομική διαπλοκή, θεσμούς που θα εμπεδώνουν το σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και θα διασφαλίζουν την οικονομική και κοινωνική δημοκρατία. Πιστεύω ότι οι συνθήκες ωριμάζουν τους ανθρώπους πιο γρήγορα, για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε την άσκηση δικαιώματος ψήφου από την ηλικία των 16 ετών. Ανάλογη πρωτοβουλία στη Σκωτία βρήκε ευρύτερη υποστήριξη».


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου