Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η 28η  Οκτωβρίου του 1940 και το έπος της Εθνικής Αντίστασης, αποτελούν την πιο ένδοξη στιγμή της νεότερης ιστορίας μας.

Σήμερα τιμάμε και σκύβουμε με σεβασμό στον άγνωστο Έλληνα στρατιώτη που πολέμησε στα βουνά της Πίνδου. Τον Έλληνα στρατιώτη που έφερε την πρώτη νίκη στην τρομαγμένη Ευρώπη που παρακολουθούσε χωρίς αντίδραση το φασιστικό στρατό του Χίτλερ και του Μουσολίνι να παρελαύνει. Τον Έλληνα στρατιώτη που με τη νίκη του αυτή καθυστέρησε σημαντικά τις δυνάμεις του Άξονα να εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση, παίζοντας με τον τρόπο αυτό καθοριστικό ρόλο στη νικηφόρα έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Τιμάμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που οργάνωσαν το πιο ισχυρό αντιστασιακό κίνημα στη γηραιά Ήπειρο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτροπή της ανάπτυξης και του ανεφοδιασμού των φασιστικών στρατευμάτων προς τη Μέση Ανατολή και την Β. Αφρική.

Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της Κατοχής, τους νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και τα εκατομμύρια θύματα ενός πολέμου που πισωγύρισε πολλά χρόνια την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Γι' αυτό και σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής για όσους έπεσαν για τη νίκη κατά του φασισμού, είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για μια άλλη πολιτική που θα έχει ως πρωταρχικές αρχές, τη λαϊκή κυριαρχία, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.


Γ.Τ. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου