Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο πολιτικός σχεδιασμός με στόχο την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να «κλειδώσει» η αυτοδυναμία στις εκλογές, αναμένεται να απασχολήσει την ΚΕ του κόμματος, η οποία συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν το Σάββατο στις  11 π.μ. με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Το Σάββατο η συνεδρίαση θα λήξει στις 9 το βράδυ και οι εργασίες θα επαναληφθούν την Κυριακή από τις 10.30 έως τις 7 το απόγευμα.
Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται και μια σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

«Προσδοκούμε και εργαζόμαστε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο εισήγησης της ΠΓ προς την ΚΕ, « ώστε είτε άμεσα είτε σε 4 μήνες η κυβέρνηση να αναγκασθεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Άρα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα. Σ’ αυτή τη βάση και πέρα από την προετοιμασία του εκλογικού προγράμματος που ήδη αναφέραμε χρειάζεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα οδηγηθούμε σε εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικές, με μεγάλης έντασης επιθέσεις που θα δεχτούμε από τις δυνάμεις του κατεστημένου κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά. Με βάση αυτά προχωράμε άμεσα στα παρακάτω:
Α) Συγκροτούμε Επικοινωνιακό Επιτελείο με συμμετοχή από το Γραφείο Τύπου, το Οργανωτικό Γραφείο, το Τμήμα Επικοινωνίας, τη Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος και τον πολιτικό σχεδιασμό.
Β) Ενεργοποιούμε στο μέγιστο βαθμό τις ΟΜ με συγκροτημένο εξωστρεφές πλαίσιο δράσης και φροντίζουμε από τώρα να λύσουν πρακτικά ζητήματα με πρώτο αυτό των εκλογικών αντιπροσώπων.
Γ) Να ετοιμαστούμε για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας φροντίζοντας να εκφράζουν την κοινωνική και πολιτική αντίσταση απέναντι στην μνημονιακή βαρβαρότητα, αλλά και την πλατειά συμμαχία για την εφαρμογή και την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του προγράμματός μας.
»Ζούμε μια ιστορική περίοδο. Είτε πάμε σε εκλογές σε ένα μήνα, είτε πάμε σε 4, έχουμε μπει ήδη σε μια τελική ευθεία. Σήμερα έχουμε την πολιτική πρωτοβουλία, έχουμε το άμεσο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ανοίγουμε τις διαδικασίες για ένα τελικό σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος, βάζουμε τις βάσεις για την πολιτική και οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξωστρέφεια, κοινωνία, ανάγκες είναι οι λέξεις κλειδιά. Να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πάρει ούτε ένα λεπτό ανάσα. Με αποφασιστικότητα να δώσουμε αυτοπεποίθηση στην κοινωνία. Μαζί θα τα καταφέρουμε, θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, θα αλλάξουμε την Ευρώπη, θα πορευτούμε στο μέλλον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου