Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΤΑΖΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ


Η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, έχει χάσει πλήρως την ψυχραιμία της. Το κόμμα της Ν.Δ καταποντίζεται και όλοι βλέπουν πλέον στη Συγγρού ότι η πολιτική καταστροφή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, είναι αναπόφευκτη. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον ελληνικό λαό τη βεβαιότητα ανατροπής των καταστροφικών πολιτικών που μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί, ανοίγοντας παράθυρο ελπίδας για το λαό και για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός μετά από έξι χρόνια καταστροφικής πολιτικής, άκουσε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εκτός από το γεγονός ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την πολιτική ΛΟΓΙΚΗ, είναι και απόλυτα εναρμονισμένοι με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία για να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.  

Για το λόγο αυτό οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί για ευνόητους λόγους, δείχνουν ότι η Ν.Δ καταποντίζεται κάτω από το 18%. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κατά πολύ πλέον το 30%, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πολύ εφικτός και ο στόχος της αυτοδυναμίας. Ο άλλος εταίρος της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, αγγίζει μετά βίας το 4%, κάτι που δείχνει ότι το ιστορικό κόμμα που κάποτε εξέφραζε τη Δημοκρατική Παράταξη κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα όλοι πλέον να θεωρούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλά ως σίγουρο νικητή των εκλογών, αλλά και ως ικανό να διαμορφώσει άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Η παράσταση νίκης μετατρέπεται μέρα με την ημέρα σε παράσταση κυβερνητικής σταθερότητας.

Ο πανικός αυτός της κυβέρνησης σηματοδοτείται κυρίως από ορισμένα γεγονότα που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

1ον : Η πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά της χώρας «άμεση» κοστολόγηση του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η γκάφα του Υπουργείου Οικονομικών άγγιξε ταβάνι, καθώς όλοι κατάλαβαν ότι αυτοί που απότυχαν σε ένα διάστημα έξι μηνών να κοστολογήσουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, πέτυχαν μόλις σε δύο μέρες να «κοστολογήσουν» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!!!

2ον : Η δήλωση του Υπουργού Μεταφορών Χρυσοχοϊδη να επισπευτεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προκάλεσε την οργή του Βενιζέλου, φανερώνει την «αναγκαία» επίσπευση των εκλογών για να συγκρατηθούν πολιτικές δυνάμεις τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Όσο ο καιρός περνά, οι απώλειες θα διογκώνονται, συνεπώς η συστημική διαχείριση που κάποιοι εύχονται για το μέλλον θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θα «εμπεδώνεται» στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως η μοναδική πολιτική ελπίδα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, αποτρέποντας τις υστεροβουλίες κάποιων που ευελπιστούν σε κυβερνητική αποτυχία του. Για αυτό και ο Βενιζέλος «θυμήθηκε» μετά από δεκαετίες, ότι υπάρχει και εκλογικός νόμος με απλή αναλογική.

3ον : Οι απεγνωσμένες δηλώσεις του Χαρδούβελη ότι αποκλείονται νέα μνημόνια και ότι οι ξένοι οίκοι θα αναβαθμίζουν συν το χρόνο την ελληνική οικονομία, φανερώνουν πλέον ότι και οι τελευταίοι «χορηγοί» της κυβέρνησης την εγκαταλείπουν πλέον στη τύχη της. Η κυβέρνηση έχει απολέσει πλήρως την εμπιστοσύνη της, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας στα πλαίσια πολιτικού «παραληρήματος» να παρακαλεί τους Έλληνες να τον ψηφίσουν για να μη χάσουν τις καταθέσεις τους!!!

Η άρνηση της Μέρκελ να συζητήσει οτιδήποτε για το δημόσιο χρέος της χώρας, παραπέμποντας το θέμα στην Ε.Ε., δείχνει ότι είναι άνευ ουσίας οποιαδήποτε συζήτηση με ένα πρωθυπουργό που η θητεία του λήγει πολύ σύντομα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τελειώνει και για το λόγο αυτό ο  Οκτώβριος θα είναι μήνας ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο πανικός της κυβέρνησης συνιστά ένα πολύ καλό σύμβουλο για τον ελληνικό λαό. Να «τρομοκρατήσει» με την ψήφο του, αυτούς που τον τρομοκρατούν ασύστολα εδώ και έξι χρόνια.

 Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ είναι μέλος της Π.Γ. της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ  και Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου