Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΟΣ Financial Times:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟΥ

Υπέρ μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, τάσσεται ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στους Financial Times.

Την ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή συμφωνία για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, για να «σπάσει το πλαίσιο του Μερκελισμού», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στους Financial Times, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις που ανέπτυξε στη ΔΕΘ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει τη σημασία που θα έχει να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος, είναι φιλοευρωπαίοι που θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και ότι στόχος είναι να μεταρρυθμιστεί η ίδια η ΕΕ και όχι να διαλυθεί.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, επίσης, ότι «το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Άμεσα θα κάνουμε αλλαγές στο φορολογικό σύστημα εφαρμόζοντας φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου